Waarom is er geen cookiemelding op onze website?

Heel simpel, wij zijn erg kieskeurig in wat we gebruiken aan software en plugins, en maken privacybewuste keuzes. Zodoende hebben wij ervoor gekozen om onze website vrij te houden van cookies die jouw persoonsgegevens verzamelen. En met succes!

Onze website gebruikt geen cookies die gegevens verzamelen, opslaan of delen die herleidbaar zijn tot een identificeerbare natuurlijke persoon; met andere woorden: persoonsgegevens. Het tonen van een cookiemelding is daarom niet nodig. En dat is zoals het zou moeten zijn! Wij houden niet van vervelende meldingen en cookiewalls die de bezoekers van onze pagina belemmeren.

Correct privacybeleid

Wij respecteren jouw privacy en handelen uiteraard conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In ons privacybeleid staat exact wat wij met jouw gegevens doen. Het komt er op neer, dat wij deze alleen gebruiken voor een soepele gebruikerservaring. Zoals het zou moeten zijn dus.

Wat betekent dat voor jou?

Wij investeren graag in een langetermijn-samenwerking met jou. Vertrouwen vinden wij daarin een bijzonder belangrijke factor. Het verzamelen van persoonsgegevens, voor bijvoorbeeld marketing- of verkoopdoeleinden, past daar absoluut niet bij. Zeker niet als het stiekem gebeurt.

Wij hebben je persoonsgegevens niet nodig. Wij vragen alleen om persoonsgegevens indien dit strikt noodzakelijk is. Ons privacybeleid is daarom simpel: wij maken op geen enkele wijze gebruik van cookies die persoonsgegevens verzamelen of delen.

Wij houden je niet in de gaten. De interactie die jij hebt met onze website houden wij niet bij. Op geen enkele wijze monitoren wij persoonlijke handelingen om bijvoorbeeld de conversie van onze website te verbeteren. Als we feedback willen, dan vragen we je dat wel persoonlijk.

Wij achtervolgen je niet met advertenties. We slaan jouw surfgedrag en wat je hebt bekeken op onze website niet op. Zodoende hebben we geen informatie – waarmee bijvoorbeeld gepersonaliseerde advertenties gemaakt kunnen worden – die op een later moment elders op het internet aan je worden getoond.

Wij waarborgen juist jouw online veiligheid en privacy. Wij hebben verschillende beveiligingsmaatregelen getroffen om jou te beschermen en te behoeden voor de gevaren op het internet. Meestal merk jij hier niets van, want wij vinden dat jij je hierover niet continu druk hoeft te maken.

Privacy zit verweven in onze kernwaarden

Tot zover het officiële gedeelte. Allemaal leuk en aardig, maar aan een wet moet uiteindelijk iedereen voldoen. Daar is niets speciaals aan. De waarde die wij hechten aan privacy is niet ontstaan door de invoering van een Europese privacywet. Waar het echt om gaat als je waarde aan iets hecht, is dat je het met volle overtuiging uitdraagt!

 

Privacy is een diepgewortelde kernwaarde die sinds de oprichting van Studie oog appel verweven zit in onze dienstverlening. Jij vertrouwt ons jouw gegevens toe en wij staan ervoor garant dat deze zorgvuldig beschermd worden. Het recht op onderscheid en afscherming van anderen is wat ons betreft gemeengoed.

Welke cookies worden wel geplaatst?

De website van Studio oog appel gebruikt alleen functionele cookies en voorkeurscookies ten behoeve van een correct werkende website. Zodoende garanderen wij je dat erop geen enkele wijze inbreuk wordt gemaakt op jouw privacy.

  • Google Analytics: normaliter kun je met Analytics inzicht krijgen in de gedragingen van bezoekers door middel van persoonsgegevens. Echter, wij hebben deze functies uitgeschakeld. Daarnaast hebben wij Analytics privacyvriendelijk (inclusief anonimiseren van IP-adressen) ingesteld, zoals de richtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens voorschrijven. Zodoende worden er alleen functionele cookies geplaatst.

Hoe zit het precies met die cookiewet?

De cookiewet (of eigenlijk de Telecommunicatiewet, artikel 11.7a om precies te zijn) bepaalt dat bezoekers toestemming moeten geven om gegevens uit te lezen of te plaatsen bij diens randapparatuur (zoals computers, laptops, tablets of telefoons). Een cookie is zo’n gegeven dat, tijdens het browsen op internet, op de computer van de gebruiker wordt geplaatst. Er  zijn verschillende soorten cookies. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) beschrijven twee hoofdcategorieën: de functionele en de niet-functionele cookies.

Een functionele cookie onthoudt bijvoorbeeld welke producten jij in je winkelmandje hebt geplaatst of welke taalinstellingen jij voor een website hebt opgeslagen. Een niet-functionele cookie trackt jouw surfgedrag en gebruikt dat om je gepersonaliseerde advertenties te tonen. Een cookiemelding is vereist wanneer je bepaalde niet-functionele cookies gebruikt om persoonsgegevens van bezoekers op te slaan.